26/04/2023 08:18
article image

Οδηγίες για τους εξεταζομένους

Οι υποψήφιοι/ες:

• Επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, σκούρο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και γεωμετρικά όργανα.

• Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού, γόμας, ούτε αριθμομηχανής.

• Τα κινητά και ρολόγια τύπου smart watch απαγορεύονται. Παραδίδονται στους επιτηρητές/τριες κατά την είσοδο στην αίθουσα απενεργοποιημένα πλήρως, και φυλάσσονται με το όνομα του υποψηφίου.
 
Οι υποψήφιοι/ες θα εξεταστούν στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας. Για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία, το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50, 25 για τα Μαθηματικά και 25 για την κατανόηση κειμένου της Ελληνικής Γλώσσας.
 
Οδηγίες συμπλήρωσης απαντητικού φύλλου


1ο Ο υποψήφιος γράφει τον εξαψήφιο κωδικό του και όχι το όνομά του.

2ο Γράφει όλους τους αριθμούς προσεκτικά με τη σειρά.
 
 
3ο Επιλέγει τις απαντήσεις με προσοχή γιατί δεν μπορεί να σβήσει μια απάντηση.

4ο Χρωματίζει με μπλε ή μαύρο στυλό τον κύκλο με τον αριθμό που έχει επιλέξει ως απάντηση.

πχ ερώτηση 1 – απάντηση το Α

Εάν ο κύκλος είναι διαγραμμένος με Χ ή υπάρχει μαυρισμένος κύκλος πέραν του ενός ή και οποιαδήποτε άλλο αχνό επιπλέον σημάδι, το μηχάνημα ακυρώνει εντελώς την απάντηση ακόμη και αν ο υποψήφιος έχει επιλέξει τη σωστή.

Σε περίπτωση λάθους στη συμπλήρωση του εξαψήφιου κωδικού του μαθητή, αυτό πρέπει να διαπιστωθεί από τους επιτηρητές κατά τον έλεγχο, πριν τη διανομή των θεμάτων και πριν την έναρξη της διαδικασίας απάντησής τους από τους μαθητές.

Σε αυτή την περίπτωση, ο επιτηρητής καλεί μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων του Εξεταστικού Κέντρου, το οποίο δίνει άλλο απαντητικό φύλλο στο μαθητή που συμπλήρωσε λάθος τον εξαψήφιο κωδικό του, παίρνει το λάθος συμπληρωμένο απαντητικό φύλλο, γράφει σε αυτό ευδιάκριτα «ΑΚΥΡΟ» με κόκκινο στυλό διαρκείας, υπογράφουν και οι δύο επιτηρητές και το φυλάσσουν για να το παραδώσουν στο τέλος της εξέτασης, στην επιτροπή εξετάσεων του ΕΚ.

Σε καμία άλλη περίπτωση δε αντικαθίσταται το απαντητικό φύλλο του μαθητή.

5ο Όταν οι μαθητές/τριες ολοκληρώσουν την εξέταση, παραδίδουν το απαντητικό φύλλο, καθώς και τα πρόχειρα και τα φυλλάδια θεμάτων στους επιτηρητές/τριες.

6ο Οι επιτηρητές/τριες υπογράφουν ολογράφως το απαντητικό φύλλο παρουσία του/της υποψηφίου και φυλάσσουν μόνο αυτό σε φάκελο που τοποθετούνται τα απαντητικά φύλλα των συνυποψηφίων του/της της ίδια αίθουσας.