10/10/2023 02:43
article image

Παίζω, Παρατηρώ, Μαθαίνω

Ένας από τους πιο μαγικούς κλάδους των θετικών επιστημών είναι η Χημεία! Τί είναι όμως τα χημικά φαινόμενα; Πώς μπορούμε να μελετήσουμε τις χημικές αντιδράσεις;

Ο θαυμαστός κόσμος της Χημείας δεν είναι εύκολο πάντα να γίνει κατανοητός από τα παιδιά, ειδικά αν η θεωρία δεν συνοδεύεται από την πρακτική εφαρμογή της. Μία από τις σπουδαιότερες και αποτελεσματικότερες εμπειρίες μάθησης στις θετικές επιστήμες είναι τα πειράματα. Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία για τους μαθητές σε πρακτικό επίπεδο καθώς έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να πειραματιστούν, να σκεφτούν, να αναλύσουν δεδομένα και τελικά να κατανοήσουν με άμεσο τρόπο την ουσία και την χρήση των κανόνων, που διέπουν τα χημικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα φροντιστήρια εν τάξη διοργανώνουν «μικρά εργαστήρια» Χημείας, βοηθώντας τους μαθητές να ανακαλύψουν τον κόσμο της Χημείας μέσα από πειράματα κατάλληλα και ασφαλή για τα παιδιά, τα οποία είναι εναρμονισμένα με τη σχολική διδακτέα ύλη.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να γίνουν και οι ίδιοι μικροί επιστήμονες! Θα δουν από κοντά χημικά όργανα, θα συμμετέχουν ενεργά στα πειράματα μαθαίνοντας πώς να φτιάχνουν τα δικά τους διαλύματα ή να δουν πώς αντιδρούν τα μέταλλα όταν έρχονται σε επαφή με τα οξέα αλλά και άλλα «μυστικά» της επιστήμης της Χημείας.

Μια εντυπωσιακή αλλά και συγχρόνως διασκεδαστική εμπειρία για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου.

Ελάτε να γίνετε μικροί επιστήμονες και να γνωρίσετε την επιστήμη της Χημείας μέσα από διασκεδαστικά πειράματα!

Για πληροφορίες: Φροντιστήρια εν τάξη, Περιστέρι – Άγιος Ιερόθεος, 210 5010560

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/peristeri-agiosierotheos/